Jaarlijkse Signum-symposium

Premonstratenzers en de Premonstratenzerinnen in middeleeuws Brabant

Op zaterdag 1 december 2018 vindt in de Parkabdij bij Leuven het jaarlijkse Signum-symposium plaats. Dit jaar staat het in het teken van premonstratenzers en de premonstratenzerinnen in middeleeuws Brabant. De aandacht gaat daarbij uit naar zowel de bewaring, ontsluiting als studie van archivalia en manuscripten van zowel mannenabdijen (Averbode, Berne, Grimbergen, Park) als vrouwenkloosters (Gempe, Oosterhout).

 

Naast de vier lezingen is er ruime aandacht voor het rijke abdijarchief en wordt de Parkabdij, de best bewaarde middeleeuwse norbertijnenabdij van de Lage Landen, bezocht. Daags voordien, op vrijdag 30 november 2018, zijn er twee gratis avondlezingen over Brabantse premonstratenzers in het Rijksarchief te Leuven.

 

Inschrijven voor het symposium op 1 december 2018 kan bij Janick Appelmans (janick.appelmans@hotmail.com), voor 24 november 2018

 

Aanmelding voor het avondlezingen op 30 november 2018 kan via rijksarchief.leuven@arch.be.

 

Alle informatie leest u in het bijgaande programma of op de website van Signum (http://www.contactgroepsignum.eu/node/5114).

Geef een reactie